Chia-kokospannenkoekjes.

Soms heb je zin in iets lekkers, iets moois, een verwennerijtje. Bij mij zijn dat dan vaak wafels of pannenkoeken, want dit vind ik altijd zo iets “extra’s”. Het valt niet onder echt eten volgens mij, het is eerder een snoeperijtje. Om het toch een beetje gezond te maken, gaan er superfoods in, chiazaadjes en kokosolie.

IMG_0011b

 

Ingrediënten:

  • 2 el chia zaad + 6 el water
  • 125 g speltmeel
  • 65 g geraspte en gedroogde kokos
  • 1.5 tl bakpoeder
  • 1/8 tl zout
  • 1/4 tl gemalen vanille (Le Comptoir des Epices)
  • 250ml rijstmelk
  • 2 el kokosolie (de ongeraffineerde, zodat je extra veel kokossmaak hebt)
  • 1 banaan, gepureerd

Bereidingswijze:

  • Meng het chiazaad met het water en zet het een tiental minuten opzij, zodat de zaadjes kunnen zwellen.
  • Meng het gezeefde speltmeel, de kokosraspel, de vanille, het bakpoeder en het zout in een grote kom.
  • Smelt de kokosolie in een klein steelpannetje.
  • Roer de gepureerde banaan, de melk en de gesmolten kokosolie door het chiazaad mengsel.
  • Schep de natte ingrediënten door de droge en roer goed alles door mekaar. Laat nog een tiental minuten rusten.
  • Verhit een beetje kokosolie in een pan met anti-aanbaklaag, doe een beetje beslag in de pan en bak de pannenkoekjes om en om bruin. Langzaam bakken en voorzichtig omdraaien is de boodschap.

SERVEERSUGGESTIE: Leg tussen twee pannenkoekjes telkens een beetje opgeklopte kokosroom en vers seizoensfruit e nwerk af met wat gescheefde kokos.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s