Salade van bieten, gember en mango.

Rode bieten, je haat ze of je houdt er van. Ik ben er in ieder geval dol op. De intense kleur, de licht aardse smaak…heerlijk. En je kan er zo veel mee doen! Rauw, gekookt, in de oven geroosterd, ….je kan er eindeloos mee variëren. Vandaag gebruik ik ze in een salade, gecombineerd met mango. Apart, fris, lekker!

 

2016-07-08 17.52.47

Ingrediënten:

  • 800 g rode bieten
  • 1 cm verse gember, geraspt
  • 1 el olijfolie
  • 1 el granaatappelmelasse
  • 2 el granaatappelpitten
  • sap en rasp van 1 biologische sinaasappel
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 1 tl gemalen venkelzaad (ik maal dit in de koffiemolen)
  • Himalayazout (naar eigen smaak)
  • Versgemalen zwarte peper (naar eigen smaak)
  • 1 mango, niet te rijp
  • 3 lente-uitjes, in ringen gesneden
  • 10 g verse munt, in reepjes gesneden

Bereidingswijze:

  • Schil de bietjes en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze in een grote ketel met water en breng ze zachtjes aan de kook.
  • Laat ze ongeveer 25 minuten koken tot ze beetgaar zijn.
  • Giet af en spoel met koud water om het garingsproces te stoppen.
  • Meng de gember, olie, granaatappelmolasse, de 2 soorten sap en rasp, het venkelzaad, het zout en de peper en giet deze vinaigrette over de bieten.
  • Schil de mango en snijd in kleine blokjes.
  • Meng de bieten met de mango, granaatappelpitten, lente-uitjes en munt en zet gedurende minimaal een half uur in de koelkast.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s