Groentewafels met daslook.

Soms heb je gewoon zin in iets lekkers, en dan zijn deze hartige wafels de perfecte oplossing. Ze zijn “redelijk” gezond, en toch heb je het idee dat het een echte traktatie is. En er zitten toch redelijk wat groenten in verstopt.En nu het lente is, hoort er daslook in. Heb je deze niet, doe er dan gewoon wat bieslook in en eventueel een teentje fijngehakte knoflook.

Ik bak deze wafels in een Kitchenaid wafelijzer, maar je kan het ook in een Belgisch wafelijzer bakken, maar niet in zo een hartjeswafelijzer, die wafels zijn te dun!

daslookwafels

Ingrediënten (3 grote wafels):

  • 180 g volkoren speltmeel
  • 110 g speltbloem
  • 1 tl bakpoeder
  • 1,5 el chiazaad
  • 1 tl Himalayazout
  • 1 tl versgemalen zwarte peper
  • 1 tl Italiaanse kruiden (* zelfgemaakt)
  • 3 el zonnebloemolie
  • 340 ml rijstmelk
  • 2 eieren (medium)
  • 50 g geraspte Parmezaanse kaas
  • 2 lente-uitjes, fijngesnipperd
  • 4 zongedroogde tomaten, op olie, in kleine stukjes gesneden
  • 20tal blaadjes daslook, fijngesnipperd
  • 3 takjes basilicum, fijngesnipperd
  • 1 handvol verse spinazie, fijngesnipperd
  • 1/2 oranje paprika, in kleine stukjes gesneden

Bereidingswijze:

  • Klop de eieren los met de melk en de olie.
  • Voeg er de beide bloemsoorten aan toe, het bakpoeder, chiazaad, zout, peper en de Italiaanse kruiden.
  • Roer goed door mekaar.
  • Meng er nu de overige ingrediënten onder. Het wordt een vrij stevig beslag.
  • In het voorverwarmde ijzer bakken (4min in het Kitchenaid ijzer).
  • Onmiddellijk opdienen.

TIP: Als je ze op voorhand bakt, kan je ze in de oven terug opwarmen alvorens ze op te dienen.

Ingrediënten Italiaanse kruiden:

  • 1 theelepel gedroogde basilicum
  • 1 theelepel gedroogde oregano
  • ½ theelepel gedroogde marjolein
  • ½ theelepel gedroogde tijm
  • ¼ theelepel gedroogde rozemarijn
  • ½ theelepel knoflookpoeder
  • ½ theelepel zout

Bereidingswijze:

  • Neem een vijzel en vul deze met alle kruiden.
  • Meng de kruiden eerst en stamp en wrijf de kruiden vervolgens fijn.
  • Bewaar de kruiden in een afgesloten pot of gebruik ze meteen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s