Aardbeien-basilicum havermout.

Ik geef toe, het klinkt een beetje apart, maar geloof me, het is wel lekker. Een prima combinatie al verwacht je dat niet gelijk.Zoetekauwen zullen misschien iets meer suiker willen gebruiken in dit recept. Maar als je goede aardbeien gebruikt, is dat eigenlijk niet nodig. Maar anders roer je gewoon een schepje suiker door de havermoutpap, alvorens hem in de kom over te doen. Gebruik je geen chiazaadjes, neem dan iets meer havermout.

 

strawberrybasil

Ingrediënten:

  • 150 ml amandelmelk
  • 30g havermout
  • 2 el chiazaadjes
  • 8 verse aardbeien, schoongemaakt
  • scheutje citroensap
  • een paar (4) basilicumblaadjes
  • 1/8 tl. balsamico azijn
  • snufje zout
  • balsamico-siroop

Bereidingswijze:

  • Pureer het merendeel van de aardbeien met het citroensap en roer er de chiazaadjes onder. Zet opzij zodat de zaadjes kunnen zwellen.
  • Breng de melk  aan de kook, voeg het zout en de havermout toe en draai het vuur lager. Laat gedurende een tiental minuten koken tot al de vloeistof is opgenomen..
  • Snijd de basilicum in fijne reepjes.
  • Zodra de havermoutpap klaar is (kook hem extra dik in), roer je er het chia-aardbeienmengsel onder, de basilicum en de balsamico-azijn.
  • Schep de havermout in een kom, doe er een klodder Griekse yoghurt op, werk af met wat balsamico-siroop en verse aardbeien.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s