Framboos-banaankoekjes.

Dit zijn simpele koekjes, eigenlijk een variant op bananenbrood, die je als ontbijt kan eten. Klinkt goed, nietwaar? En ze zijn ook nog eens erg makkelijk om te maken. Mijn zonen vonden ze in ieder geval geweldig lekker. Maar ja, alles is goed voor mijn pubers, als ze maar geen boterhammen hoeven te eten ‘s morgens. Het zijn echt geen broodliefhebbers.

 

IMG_0006b

Ingrediënten:

  • 2 bananen
  • 100 g (bevroren) frambozen
  • 1 ei
  • 150 g havermout
  • 4 el amandelmeel
  • 1/2 tl kaneel

 

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Doe de bananen in een kom en pureer met een vork tot je een gladde massa bekomt. (Je kan het natuurlijk ook in de blender doen)
  • Voeg de havermout, het losgeklopte ei, het amandelmeel en de kaneel toe en roer door.
  • Voeg de frambozen toe en roer totdat de frambozen zijn geplet en vermengd zijn met de overige ingrediënten.
  • Vorm balletjes van het deeg, druk ze een beetje plat en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat.
  • Bak ze gedurende 18 minuten, haal uit de oven en laat op de bakplaat afkoelen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s