Aardbeien-balsamico mosterd.

Zelf mosterd maken is kinderlijk eenvoudig, en je kan fantastisch veel variëren met het basisrecept. Het originele recept komt van een Duitstalig blog genaamd “Kleiner Koriositätenladen” en de eigenaresse van dit blog heeft net zoals mij een grote voorliefde voor het maken van mosterd. Ze maakt gebruik van een Thermomix, maar ik heb zo een toestel niet (en heb het ook niet nodig), dus doen wij het op de “ouderwetse” manier.

 

2016-06-10 14.06.44b

Ingrediënten:

  • 80 g geel mosterdzaad
  • 200 g rijpe aardbeien (eerst proeven, ze moeten echt een volle smaak hebben)
  • 60 g rietsuiker
  • 80 g balsamicoazijn
  • ½ theelepel zeezout
  • ¼ theelepel versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

  • Maal de mosterdzaadjes fijn in een koffiemolen (of blender).
  • Doe het mosterdmeel in een schaaltje met de balsamico-azijn en zet opzij.
  • Maak de aardbeien schoon en snijd ze in kleine stukjes. Doe ze samen met de rietsuiker in een pannetje en stoof op een zacht vuur tot ze gaar zijn. Pureer nu met een staafmixer en laat afkoelen.
  • Als de aardbeienpuree is afgekoeld, doe je deze samen met het geweekte mosterdmeel, het zout en de peper in je blender.
  • Draai tot je een bijna gladde mosterd hebt. Schep de mosterd in een pot.
  • Doe het deksel erop en zet hem tot gebruik in de koelkast. Hij moet minstens twee weken “rijpen” alvorens je hem kan gebruiken.

TIP: je kan op dezelfde manier ook rabarber-mosterd maken, maar vervang de balsamico-aijn dan door frambozenazijn of appelazijn

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s