Chocolade quinoa crispies.

Heb je dat soms ook dat je met een restje gekookte quinoa blijft zitten na een maaltijd? Meestal beland dit in een schaaltje in de koelkast om dan een week later weg te gooien, omdat het vergeten werd. Maar dat is nu gedaan. Vanaf nu tover ik restjes gekookte quinoa over in lekkere crispies. Quinoa crispies zijn eigenlijk niet meer dan (restjes) gekookte quinoa die in de oven worden gebakken totdat ze uitgedroogd en krokant zijn. Ze zijn een geweldige topping voor yoghurt, pannenkoeken of smoothie bowls, en kunnen worden toegevoegd aan muesli en granola. En eerlijk gezegd, vind ik deze quinoa crispies lekkerder dan de gepofte quinoa die je in de winkelrekken vindt.

 

2017-04-25 10.15.05-b2

 

Ingrediënten:

  • 1 cup gekookte quinoa
  • 2 theelepels ongezoete cacao / cacaopoeder
  • 2 theelepels ahornsiroop

 

Bereidingswijze:

  • Warm de oven voor op 180°C.
  • Doe alle ingredienten bij elkaar in een ruime kom en roer alles goed door.
  • Spreid het het in een dunne laag uit op een bakplaat met bakpapier bedekt.
  • Zet in de voorverwarmde oven en bak het ongeveer 25 minuten. Schep het tussentijds een paar keer om .
  • Laat volledig afkoelen en doe dan over in een luchtdicht blik. Je kunt het dan 1-2 weken bewaren.

2017-04-25 10.16.12-2

Advertenties

One thought on “Chocolade quinoa crispies.

  1. Pingback: Italiaanse quinoa crispies. | Ona Pona's keukenavonturen !

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s