Chiapudding met matcha, natuuryoghurt en bosbessen-aroniabessenpuree.

Dit is een heerlijk en gezond ontbijtje. Ik bereid alles de avond voordien voor, en moet gewoon alles “assembleren” ‘s morgens.

2017-05-04 08.18.35-3

Ingrediënten (2p):

  • 2 bananen
  • 220 ml (plantaardige) melk
  • 4 el chiazaad
  • 2 tl matchapoeder
  • 1/4 tl kaneel
  • 100 g bosbessen (of aardbeien)
  • 3 medjool dadels
  • 1 el aroniapoeder

Bereidingswijze:

  • Voor de chiapudding eerst een banaan pureren en mengen met de melk, chiazaad, kaneel en matchapoeder. Koel stellen tot de volgende dag. (Indien gewenst kan je er nog wat havervlokken aan toevoegen). Wil je de pudding wat zoeter, voeg er dan wat honing aan toe.
  • Voor de bosbessen-aroniasaus moet je de bosbessen, de tweede banaan, de dadels , het aroniapoeder en twee eetlepels water in een blender doen en blenden tot je een gladde massa bekomt.  Eventueel nog wat extra water toevoegen als het te dik is.
  • De volgende ochtend in een glas eerst wat chiapudding doen, daarop wat natuuryoghurt en eindigen met de bessenpuree. En natuurlijk een topping naar keuze toevoegen (granola, wat gehakte pistachenoten, wat quinoapops….)
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s