Dutch baby

Een Dutch Baby is een soort ovengebakken pannenkoek. In Amerika eten ze het als ontbijt. Er is overigens niets Dutch (Nederlands) aan, het recept is Duits maar dat hebben ze in Amerika fonetisch vertaald als Dutch. Deze Dutch Baby zijn gemaakt met eieren, meel, suiker en melk, en meestal gekruid met vanille en kaneel, hoewel er af en toe ook fruit of een of ander aroma aan wordt toegevoegd. Het wordt normaalgezien gebakken in een gietijzeren pan , maar je kan elke ovenvast schotel of bakvorm ervoor gebruiken. Het is makkelijk te maken, en ziet er echt mooi op uw ontbijttafel. Het is dus geen ontbijt voor elke dag, maar op een speciale dag kan het wel eens.

Ik belegde mijn Dutch baby met sinaasappelpartjes gemarineerd in honing en kaneel, en wat gehakte noten en zaden.

2016-08-03 12.11.11

Ingrediënten (4p):

  • 4 grote eieren
  • 200 ml (noten) melk
  • 2 eetl. kokosbloesemsuiker
  • 100 g bloem
  • 1/8 tl. zout
  • 1/2 tl. vanille extract
  • 1/8 tl. gemalen kaneel
  • 1/8 tl. gemalen nootmuskaat
  • 20 g roomboter

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 210 °C en plaats er 4 oven-proof koekenpannen of kleine bakvormen in zodat deze mee opwarmen.
  • Gebruik een elektrische mixer om de eieren op hoge snelheid op te kloppen tot je een bleek en schuimig mengsel bekomt. Dit duurt wel een drietal minuten.
  • Roer de melk, bloem, vanille, kaneel, nootmuskaat en zout er in met je mixer op de laagste snelheid, tot je een glad beslag hebt.
  • Laat het beslag minstens 10 minuten rusten.
  • Wanneer de oven en de pannen/bakvormen warm zijn , doe je de ovendeur  open en legt wat boter in elk pan. De boter smelt onmiddellijk.
  • Haal de hete pannen/bakvormen uit de oven en gebruik een siliconen borstel om snel de boter verspreiden. Verdeel het beslag over de pannen/bakvormen en zet onmiddelijk terug in de oven.
  • Bak de pannenkoeken voor 20 minuten tot ze mooi fluffy en goudbruin zijn.
  • Haal ze uit de oven, leg er wat toppings naar keuze op, bestrooi met poedersuiker en serveer direct. Eenmaal uit de oven, zal de Dutch Baby namelijk snel terug instorten in de pan en veel platter worden.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s