Hartige pompoen hummus.

Hummus wordt gemaakt met kikkererwten, tahin, olijfolie, citroensap, knoflook, komijn en zout. Maar wist je dat je verschillende ingrediënten kan toevoegen en zo telkens een nieuwe smaak bekomen? Toen ik bij het opruimen van de diepvriezer nog een potje zelfgemaakte pompoenpuree vond, besloot ik deze dan ook te gebruiken voor een nieuwe hummus-variant. Nu klinkt pompoen wel niet echt voorjaarsachtig, maar deze hummus kan je gewoon altijd eten. Lekker om te dippen, of als broodbeleg.

 

pompoenhummus

Ingrediënten:

  • 1 blik van 400g kikkererwten, uitgelekt en afgespoeld
  • 150 g pompoenpuree
  • 2 el. tahini
  • 2 tenen knoflook
  • 2 el. citroensap
  • 1 ½ el. olijfolie
  • ½ tl. komijn
  • ½ tl. zout
  • ¼ tl. kaneelpoeder
  • 1/4 tl. gerookte paprikapoeder
  • TOPPING: gehakte peterselie, sesamzaad, paprikapoeder, extra vergine olijfolie, kruidig geroosterde kikkererwten

Bereidingswijze:

  • Doe alle ingrediënten in een foodprocessor.
  • Mix tot je een gladde, romige massa bekomt.
  • Voeg meer olijfolie of water toe als het te dik is.
  • Proef en breng op smaak met zout en peper.
  • Doe de hartige pompoen hummus in een kom, besprenkel met extra vierge olijfolie, garneer met sesamzaad, gehakte peterselie , geroosterde kikkererwten en paprika.
  • Serveer direct of het deksel en in de koelkast voor maximaal 4 dagen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s