Rode bietensoep met sinaasappel.

Nu het eindelijk een beetje warmer wordt, is het weer tijd voor koude soepjes. Er is zo veel meer mogelijk dan gewoon gazpacho. Vandaag een prachtig rode soep op basis van rode bieten. Je kan ze eten als tussendoortje of als lunchgerecht. En als je wat meer maakt, je kan ze tot 4 dagen in de koelkast bewaren. Ik zet ze gewoon in grote jars met schroefdeksel in de koelkast, en heb zo voor een paar dagen mijn tussendoortjes klaar.

rodebietensoep

Ingrediënten (1Liter):

  • 3 à 4 kleine rode bieten
  • 1 el olijfolie
  • 350 ml vers geperst sinaasappelsap
  • 30g basilicum
  • 1 kleine rode ui, fijngehakt
  • 1 tl geraspte gember
  • 250 ml water

Bereidingswijze:

De oven voorverwarmen op 220°C.

Een bakblik met bakpapier bekleden, de proper geboende rode bieten er op leggen, en besprenkelen met olijfolie.

De bieten 45 minuten in de oven roosteren tot ze zacht zijn. (met een vork in prikken ter controle)

De bieten uit de oven halen, even laten afkoelen, en dan schillen en in stukjes snijden.

De bieten met het sinaasappelsap, de basilicumbaadjes, de ui, de gember en het water in een blender doen en glad pureren.

Minstens een half uur in de koelkast plaatsen alvorens te serveren. (de soep moet goed koud zijn)

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s