Rabarberchutney.

Chutney is overheerlijk bij een stukje gegrild vlees, en deze variant met rabarber is echt perfect bij een stukje gevogelte.Geweldige smaken en gemakkelijk te maken.  Het is eigenlijk geen echte chutney, omdat je er nog stukjes in kan herkennen, maar ook niet echt een relish, want de rabarber is wel bijna tot moes gekookt en als dusdanig niet meer echt herkenbaar. Laten we het maar op houden dat het gewoon een lekker sausje is bij je vlees.

2016-05-24 12.35.4b9

Ingrediënten:

  • 2 theelepels koolzaadolie
  • 1/ fijn gehakte rode ui
  • 8 stengels gesneden verse rabarber
  • 50 g (gouden) rozijnen
  • 50 g lichtbruine suiker
  • 1 eetlepel ciderazijn
  • 2 theelepels geraspte verse gember
  • 1/4 theelepel vers gemalen zwarte peper
  • 1 pakje Dr. Oetker Zitronensäure.

Bereidingswijze:

  • Verhit de olie in een kleine pan op middelhoog vuur.
  • Voeg de fijngesnipperde ui toe en bak, al roerend, tot ze glazig is,  ongeveer 3 minuten.
  • Voeg rabarber, rozijnen, bruine suiker, azijn, gember en de peper toe, en breng aan de kook.
  • Zet het vuur nu lager en laat een tiental minuten sudderen, tot de rabarber gaar is en uit mekaar valt.
  • Het moet er een beetje compote-achtig uitzien.
  • De gesteriliseerde potten tot 1 cm onder de rand met chutney vullen en vervolgens luchtdicht sluiten.

Je kan de potten nu een aantal weken bewaren. Wil je de chutney gebruiken, moet je hem gewoon een beetje opwarmen in een steelpannetje.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s