Vegane chocolade zoats.

Zoats, geen nieuw jargon van de hedendaagse jeugd, maar een samenstrekking van zucchini en oats, courgette en havermout dus. Het klinkt misschien een beetje vreemd, maar het is een gemakkelijke manier om bij het ontbijt al een portie groenten te eten (zonder dat de kinderen het doorhebben). Toen ik er voor het eerst over hoorde, of beter gezegd zag op Instagram, wilde ik het ook wel eens proberen. Zoats wordt gemaakt van geraspte courgette, havermoutvlokken en plantaardige melk. Ik had nog wat 85% chocolade hier liggen, maar je kan ook cacao nibs gebruiken of het gewoon helemaal weglaten. Eigenlijk maak je de topping zo eenvoudig of zo uitgebreid als je zelf wil.

2016-06-20 07.51.08

Ingrediënten (2 personen)

  • 60 g havermoutvlokken
  • 1 kleine courgette, geraspt (met schil, want hierin zitten het meeste voedingsstoffen)
  • 1 geprakte banaan
  • 1 eetlepel (raw) cacaopoeder
  • 2 eetlepels chiazaadjes
  • 200 ml  amandelmelk (of een andere plantaardige melk)

Voor de topping:

  • macadamia boter
  • honingmeloen
  • kiwi
  • gehakte zwarte chocolade 85%
  • aardbeien

Bereidingswijze:

  • Doe de chiazaadjes in een kleine kom en roer er 100 ml amandelemelk doorheen. Zet opzij gedurende een 10tal minuten zodat de zaadjes kunnen zwellen.
  • Doe de havermoutvlokken, de geraspte courgette, en de rest van de amandelmelk in een klein pannetje en kook dit gedurende ongeveer 5 minuten op middelhoog vuur.
  • Roer er vervolgens de geprakte banaan, het cacaopoeder en de geweekte chiazaadjes doorheen.
  • Wil je het wat zoeter, dan kan je er wat kokosbloesemsuiker of agavesiroop doorheen roeren, maar ik vind dat de banaan het al zoet genoeg maakt.
  • Verdeel de zoats over twee kommen en werk af met de toppings.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s