Erwten-pannenkoekjes met gerookte zalm.

IK houd er van iets anders dan anders te eten. Lekker experimenteren met gezonde ingrediënten. Deze erwten-pannenkoeken vormen daarop geen uitzondering. Ze zijn vol met groenten, en de vis levert de nodige eiwitten, een uitgebalanceerd maaltje dus. En het ook wil ook wat. Geef toe, groene pannenkoeken, het ziet er toch leuk uit! Houd je niet van gerookte zalm, eet er dan een gepocheerd eitje bij. Perfect voor een zondagse brunch!

2017-05-24 13.40.41-2

Ingrediënten (2P):

  • 200 g verse erwten (of diepvries)
  • 2 el speltmeel
  • 1 ei
  • versgemalen zwarte peper
  • Himalayazout
  • 200 g gerookte zalm
  • mierikswortelpuree (natuurvoedingswinkel)
  • lompviseitjes
  • een paar blaadjes tuinkruiden (peterselie, rucola, pimpernel….)

 

Bereidingswijze:

  • Kook de erwten gaar en doe ze met een drietal eetlepels van het kookvocht in de blender. Pureer tot je een gladde massa hebt bekomen.
  • Zet opzij en laat volledig afkoelen.
  • Roer er vervolgens de overige ingrediënten door tot je een stevig beslag bekomt. Als het te droog is, kan je een beetje water toevoegen.
  • Bak nu 4 pannenkoekjes van het beslag. Verhit een beetje olie in een pan met anti-aanbaklaag en bak elk pannenkoekje op een matig vuurtje, ongeveer 3 minuten per kant. Voorzichtig omdraaien!
  • Leg nu een pannenkoek op een bordje, leg er een plakje gerookte zalm op en wat tuinkruiden, en herhaal dit nog eens.
  • Werk af met de mierikswortelpuree en de lompviseitjes.

 

TIP: wil je de pannenkoeken nog wat hartiger hebben, kan je een paar druppeltjes groene tabasco er aan toe voegen.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s