Rode camarguerijst en quinoa met sinaasappel en pistachenoten.

Met zo een titel kan het alleen maar een gerecht van Ottolenghi zijn. Inderdaad, dit heerlijke bijgerecht komt uit zijn boek “The cookbook”. Het is zoals we van hem gewoon zijn een prachtige combinatie van smaken en texturen, die niet misstaat op een BBQ-tafel. Of als bijgerecht bij je avondmaal. Ik maak graag wat extra, zodat ik de volgende dag nog wat over heb om in een lekkere buddha bowl te verwerken. Ik gebruik voor de dressing wel koolzaadolie en geen olijfolie, omdat koolzaadolie het laagste percentage verzadigde vetzuren van alle plantaardige oliën heeft en het een nagenoeg perfecte omega 3:6 verhouding van 1:2 bevat.

 

camarguerijst

Ingrediënten:

  • 60 g gedopte pistachenoten
  • 150 g quinoa
  • 150 g rode camarguerijst
  • 1 middelgrote rode ui, in plakken
  • 60 ml koolzaadolie
  • 60 ml olijfolie
  • fijngeraspte schil en sap van 1 sinaasappel
  • 2 tl. citroensap
  • 1 teen knoflook, fijngehakt
  • 4 lent-uitjes, in dunne ringetjes
  • 100 g gedroogde abrikozen, grofgehakt
  • Himalayazout
  • Versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

  • Warm de oven voor op 170 °C.
  • Verdeel de pistachenoten uit op een met bakpapier bekleden bakplaat en rooster ze 8 minuten tot ze licht gekleurd zijn. Haal ze uit de oven, laat ze iets afkoelen en hak ze grof.
  • Zet nu twee grote pannen water op het vuur, voeg een beetje zout toe en breng aan de kook.
  • Kook de quinoa op een zacht vuurtje gedurende 12-14 minuten, en in de andere pan de rijst gedurende 20 minuten tot ze beiden beetgaar zijn.
  • Giet ze elk af in een zeef en laat afkoelen.
  • Bak ondertussen de in plakjes gesneden ui in 60 ml olijfolie onder voortdurend roeren gedurende een 10-12 minuten tot ze goudbruin zijn. Haal de uienringen uit de pan en laat afkoelen.
  • Vermeng in een grote kom de rijst met de quinoa, de gebakken ui en de koolzaadolie. Voeg de rest van de ingrediënten toe, roer goed door en breng op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s