Crostini met tapenade van geroosterde rode paprika’s.

Crostini zijn dunne sneetjes brood die goudgeel in olijfolie zijn gebakken. Dit recept is voor een heel lekker hapje, perfect voor bij het aperitief op een zwoele zomeravond. Met een lekkere BBQ in het vooruitzicht!

r019-crostini-met-tapenade-web_thumb

Ingrediënten:

  • 200 g Groene olijven zonder pit
  • 200 g Geroosterde en ontvelde rode paprika’s (zelf roosteren, of kant en klaar gekocht)
  • 20-30 g Ansjovisfilets
  • 40 g Uitgelekte kappertjes
  • 1 Teentje knoflook
  • 1 tl Mosterd
  • 4 el Fijngesneden basilicum
  • 3-5 el Olijfolie
  • Himalayazout
  • Versgemalen zwarte peper
  • 1-2 Stokbroden
  • Wat extra blaadjes basilicum

Bereidingswijze:

  • Pureer de olijven, paprika, ansjovisfilets, kappertjes, knoflook, mosterd en basilicum in een keukenmachine of blender.
  • Voeg de olijfolie toe en pureer het mengsel nog 10 seconden tot het een gladde puree is.
  • Breng de tapenade op smaak met zout en peper.
  • Snijd de stokbroden in dunne, schuine plakjes en rooster ze licht.
  • Rooster je ze in de oven.
  • Bestrijk ze dan met olijfolie.
  • Beleg ze royaal met de paprikatapenade en garneer met een blaadje basilicum.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s