Wortelbrood.

Na een hele tijd broccolibrood gegeten te hebben, en ook bloemkoolbrood, was het tijd voor iets anders. Via een kennis kwam ik op het idee van wortelbrood. Nu heeft ieder zijn eigen manier van klaarmaken en ik dus ook. Ik heb het een licht midden-oosters tintje gegeven door er wat ras-el-hanout aan toe te voegen. Heb je geen ras-el-hanout in huis, dan kan je ook een mengeling maken van geroosterde koriander (1 el) – en  komijnzaadjes (1 tl) en 1 el gedroogde tijm. Even fijnwrijven in een vijzel en 1 el van de mengeling onder het “deeg” mengen.

Erg lekker is dit wortelbrood met wat hummus besmeerd en belegd met wat rauwe groenten en geroosterde kikkererwten.

 

2017-06-20 carrotflatbread

Ingrediënten:

  • 500 g biologische wortelen (schoongemaakt)
  • 100 g amandelmeel
  • 4 eieren
  • 1 tl ras-el-hanout
  • himalayazout en versgemalen zwarte peper naar smaak

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180° C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Hak de wortel grof, plaats in de keukenmachine en mix tot je een fijne rijst-achtige textuur hebben gekregen.
  • Doe deze plantaardige ‘rijst’ en doe in een mengkom en voeg het amandelmeel toe, de kruiden en meng met je handen.
  • Maak een kuiltje in het midden en voeg de losgeklopte eieren toe.
  • Nu kan je het deeg gewoon met een grote lepel onder mekaar roeren, want het is natter en losser dan brooddeeg.
  • Schep het deeg op de bakplaat en strijk het uit met een pannenlikker zodat het ongeveer overal even dik is. (of je kan je uitleven en er ronde “sandwiches” van maken met behulp van taartringen)
  • Bak op de middelste rek in de oven gedurende 30 minuten of tot ze licht goudbruin en stevig zijn.
  • Haal uit de oven, snijd in rechthoeken  en laat afkoelen op een taartrooster.
  • Je kan ze tot 3 dagen in de koelkast bewaren.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s