Gazpacho de cerezas.

Gazpacho de cerezas, of makkelijker gezegd “gazpacho met kersen” is een lekkere zomerse variant van dit klassieke koude soepje. De kersen geven er een lichte zoetzure toets aan, en vooral een prachtig kleurtje. Het is makkelijk te maken en kan één tot twee dagen in de koelkast bewaard worden.

 

2017-06-20 11.47.10-2

Ingrediënten:

  • 500 g trostomaten
  • 1/2 komkommer
  • 1 rode paprika
  • 20 kersen
  • 1/2 rood chilipepertje (of meer als je van pittig houdt)
  • 1 rode ajuin
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el lang gerijpte balsamico azijn
  • 2 el olijfolie
  • Himalayazout
  • Versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

  • Was de tomaten en snij ze in grove stukken. Doe ze in de blender en pureer tot een fijne massa.
  • Ontpit de kersen, doe bij de tomaten en pureer fijn.
  • Voeg nu de paprika,komkommer, ajuin, knoflook en chili toe en pureer alles tot een tot een gladde soep.
  • Meng er nu de olijfolie en balsamico-azijn onder en laat de blender langzaam draaien tot de olie goed vermengd is.
  • Breng op smaak met peper en zout.
  • Voor een fijne gazpacho kan je hem nu nog door een zeef schenken, maar als je een erg sterke blender hebt is dit niet nodig.
  • Decoreer de soep met wat bernagie-bloemetjes, wat bieslook, een blaadje basilicum…..laat je fantasie de vrije loop.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s