Courgettebrood.

Courgettes zijn erg lekker, maar soms heb je er zoveel in de tuin, dat je al erg creatief moet worden om er niet onder bedolven te worden. Daarom heb ik vandaag courgettebrood gemaakt. De basis is hetzelfde als de andere groenten-flatbreads, alleen heb ik hier het overtollige vocht uit de groenten geknepen om toch een vrij stevig en samenhangend flatbread te bekomen. Ik gebruik een mengeling van havermoutmeel en kikkererwtenmeel deze keer. Je kan het met elke meelsoort maken, ook met amandelmeel.

2017-06-27 10.20.37-b3

Ingrediënten:image496x496
  • 2 medium courgettes (500 g courgetterijst)
  • 50g havermoutmeel
  • 50 g rkikkererwtenmeel
  • 4 eieren
  • 1,5 tl Tessiner Krautermischung (een Zwitserse, licht pikante, kruidenmengeling)
  • Himalayazout en versgemalen zwarte peper naar smaak

 

Bereidingswijze:
  • Verwarm de oven voor op 180° C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
  • Hak de courgettes grof, plaats in de keukenmachine en mix tot je een fijne rijst-achtige textuur hebben gekregen. Doe in een neteldoek en knijp al het overtollige vocht er uit.
  • Doe deze plantaardige ‘rijst’ en doe in een mengkom en voeg beide meelsoorten en de kruiden toe en meng met je handen.
  • Maak een kuiltje in het midden en voeg de losgeklopte eieren toe.
  • Nu kan je het deeg gewoon met een grote lepel onder mekaar roeren, want het is natter en losser dan brooddeeg.
  • Schep het deeg op de bakplaat en strijk het uit met een pannenlikker zodat het ongeveer overal even dik is.
  • Bak op de middelste rek in de oven gedurende 30 minuten of tot ze licht goudbruin en stevig zijn.
  • Haal uit de oven, snijd in rechthoeken  en laat afkoelen op een taartrooster.
  • Je kan ze tot 3 dagen in de koelkast bewaren.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s