Courgette-broodbeleg.

Dit is een erg makkelijk te maken en toch lekker broodbeleg. Ik kan natuurlijk zeggen dat het vegan is, glutenvrij, lactosevrij….en nog meer van die dingen, maar ik vind het gewoon lekker!

 

2017-06-27 11.10.56-2

Ingrediënten:
  • 2 medium courgettes (500 g courgetterijst)
  • 2 kleine sjalotjes
  • 2 teentjes knoflook
  • een handvol verse munt (of oregano, peterselie….)
  • olijfolie 
  • Himalayazout en versgemalen zwarte peper naar smaak

 

Bereidingswijze:
  • Hak de courgettes grof, plaats in de keukenmachine en mix tot je een fijne rijst-achtige textuur hebben gekregen. Doe in een neteldoek en knijp al het overtollige vocht er uit.
  • Hak de sjalotjes en de teentjes knoflook fijn en steef deze aan in een royale hoeveelheid olijfolie of boter.
  • Voeg nu de plantaardige ‘rijst’ toe en roer goed door.
  • Kook de courgettes nu op een middelhoog vuur tot je een smeerbare brij bekomt. (Dit duurt ongeveer een half uur)
  • Voeg net voor het einde van de kooktijd de zeer fijngehakte munt toe en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s