Boerenkoolsalade met appel, gedroogde kersen en pecannoten.

Boerenkool in de zomer? Ja hoor, het kan. Boerenkool is een heel divers gewas. Niet alleen kan het gebruikt worden in veel gerechten, het kan ook nog eens het gehele jaar door geoogst worden. We hebben een aantal plantjes uitgeplant in april, en kunnen sinds begin juli oogsten. Lekkere knapperige bladeren, die we voor alles en nog wat kunnen gebruiken.

kaleapplecherries

Ingrediënten:

  • 75g  pecannoten
  • 400 g boerenkool  (schoongemaakt, dus zonder de nerf)
  • 5 radijsjes
  • 30 g gedroogde kersen
  • 1 Granny Smith appel
  • 100 g feta

Voor de dressing

  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1½ eetlepels appelazijn
  • 1 eetlepel gladde Dijon mosterd
  • 1½ theelepels honing
  • Himalayazout 
  • versgemalen peper naar smaak

Bereidingswijze:

  • Bak de pecannoten in een pan met anti-aanbaklaag tot ze goudbruin zijn en heerlijk geuren. Zet opzij om af te koelen. (Je kan ze ook gedurende 10 minuten in de oven roosteren op 180°C)
  • Hak de schoongemaakte boerenkool fijn met een scherp mes, doe in een grote schaal, strooi een klein snufje zout over en masseer de bladeren met je handen totdat de kool een beetje donkerder van kleur is.
  • Snijd de radijsjes met een mandoline in dunne plakjes en doe ze ook in de kom.
  • Hak de gedroogde kersen en de geroosterde noten grof, en doe ze ook in de kom, samen met de in kleine blokjes gesneden appel.
  • Maak de dressing en verdeel over de salade.
  • Verkruimel de feta over de salade en meng voorzichtig.
  • Zet de salade minstens 20 minuten koel alvorens op te dienen, opdat de smaken goed kunnen intrekken.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s