Salade van rauwe raap, knolselderij en pastinaak.

Deze salade ziet er heel erg leuk uit, met allerlei groentenslierten. Het is een mengeling van groenten die veel mensen niet rauw eten. Echt het proberen waard dus! De salade moet een aantal uren in de koelkast staan opdat de smaken goed kunnen intrekken, dus ideaal om ‘s morgens of zelfs de avond voordien reeds klaar te maken. Ik at het laatste restje van deze salade namelijk een dag later pas op, en dit smaakte eerlijk gezegd nog beter als de avond ervoor.

supergezonde wortelgewassensalade

bron : Salmagundi : Inspirerende en originele salades uit het Midden-Oosten en verder / Sally Butcher

Ingrediënten:

  • 1 tl fenegriekzaad
  • 1 tl korianderzaad
  • 1/2 tl komijnzaad
  • 1/2 tl venkelzaad
  • 1/2 tl Himalayazout
  • 1/2 tl chilivlokken
  • 60 ml olijfolie
  • sap en rasp van 1 limoen
  • 1 tl rozenwater 
  • 2 pastinaken
  • 2 meirapen
  • 250 g knolselder (1/4 grote knolselder ongeveer)
  • 15 g verse koriander
  • 1 el gedroogde rozenblaadjes

Bereidingswijze:

  • Bak de eerste 4 specerijen in een pan. Haal ze van het vuur als de rook eraf slaat.
  • Laat ze afkoelen, doe ze in een vijzel en vermaal ze (grof) en meng met het zout en de chilivlokken.
  • Klop de olijfolie met het limoensap en de rasp en het rozenwater en roer het specerijenmengsel erdoor. Laat de smaken intrekken.
  • Schil de groenten en schaaf ze met een mandloline in lange repen.
  • Meng de repen in een kom en roer de dressing erdoor.
  • Meng het geheel goed en zet de salade nu een aantal uren in de koelkast opdat de smaken goed kunnen mengen.
  • Meng er net voor het opdienen de koriander door en strooi er de gedroogde rozenblaadjes over.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s