Rodekoolsalade met bosbessen.

Bosbessen kan ik echt altijd eten en ze zouden ook nog eens erg gezond zijn. In een rodekoolsalade vormen ze een lekker contrast met de zurige appels en de knapperige rode kool. Het is een lekker frisse, fruitige salade, ideaal voor een warme zomeravond dus!

rodekool

Ingrediënten:

  • 500 gr rode kool
  • 1 Grany Smith appel
  • 250 g bosbessen
  • 2 el appelazijn
  • 2 el citroensap
  • 4 el appelsap
  • 1 el ahornsiroop
  • 4 el koolzaadolie
  • Himalayazout
  • versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

  • Snijd de kool in dunne reepjes of rasp de  groente.
  • Overgiet dan de fijngesneden kool in een zeef met kokend water en vervolgens snel met koud water.
    De structuur van de kool is nu wat zachter en het echte rauwe is er nu af.
  • Was de appel, verwijder de kern, en snijd vervolgens in dunne plakjes met een mandoline.
  • Was de bosbessen, en dep ze voorzichtig droog.
  • Maak een vinaigrette van de appelazijn, citroensap, appelsap, ahornsiroop en de olie, en breng op smaak met peper en zout.
  • Meng rode kool, bosbessen en appelschijfjes met de vinaigrette.
  • Zet minstens een half uur in de koelkast zodat de smaken goed kunnen vermengen.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s