Paprika-chiliwraps.

Vandaag een ietwat ander recept. Ik zou graag een droogoven hebben, maar een goede kost kapitalen, en is ook tamelijk groot. Dus droog ik het voorlopig maar in de oven.

Het ziet er leuk uit, je kan het als wrap gebruiken voor allerhande groente, of maar er buideltjes van die je vult met groente, decoreer er slaatjes mee….

2017-07-18 17.09.44

Ingrediënten: (voor 1 wrap)

  • 1 rode paprika
  • 1/2 chilipepertje
  • 1 tomaat
  • 1 el gemalen chiazaad (zorgt voor een flexibeler, vaster leer)
  • 1 el amandelpuree
  • 1 snufje zout
  • 1/2 tl balsamico-azijn

Bereidingswijze:

  • Stoof op een laag vuurtje de fijngesneden paprika, chili en tomaat in de azijn tot de groenten zacht zijn.
  • Doe ze in een blender met het chiazaad, de amandelpuree en het zout en blend tot je een gladde puree bekomt.
  • Bekleed een bakblik met bakpapier en giet de massa er op uit. Strijk dun uit en zet in een op 50°C voorverwarmde oven.
  • De droogtijd ligt tussen de 6 en de 8 uur, afhankelijk van hoe dun je het hebt uitgestreken.
  • De wrap is klaar als hij aan de onderzijde glad is, droog en zich makkelijk van het bakpapier laat lostrekken. Als hij nog blijft vastkleven, moet je hem nog wat langer laten drogen.
  • Als hij te droog geworden is, laat hem dan een paar uur op je aanrecht liggen, dan neemt hij wat vocht op en wordt terug flexibeler.
  • Om de wraps te bewaren, rol je ze op wat plastic folie op, doet ze  in een luchtdichte verpakking (mason jars)en bewaar je ze in de koelkast.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s