Aardappelsalade met snijbiet en tuinkruiden.

Verse aardappelen uit de tuin, snijbiet en versgeplukte kruiden, wat kan eten klaarmaken toch makkelijk zijn als je een grote moestuin hebt. Snijbiet is niet zo makkelijk te vinden, dus je kan het ook vervangen door jonge spinazieblaadjes.  Je kan eventueel nog wat citroenzeste aan deze salade toevoegen.

aardappelsalade

Ingrediënten:

  • 4 (nieuwe) aardappelen
  • 100 g snijbietbladeren (stengel verwijderd)
  • 1 bosje bieslook
  • een handvol verse oregano
  • een handvol platte peterselie
  • een paar takjes pimpernel (optioneel)
  • een paar blaadjes basilicum
  • 1 el witte balsamico azijn
  • 1 el extra virgin olijfolie
  • 1 el olijfolie met provencaalse kruiden (Oil & Vinegar)
  • Himalayazout
  • Versgemalen zwarte peper

Bereidingswijze:

  • Kook de aardappelen in de schil in licht gezouten water. Laat afkoelen.
  • Snipper de bieslook fijn.
  • Snijd de snijbietbladeren in fijne reepjes.
  • Maak een vinaigrette van de azijn, olie, peper en zout. Verdeel over de snijbiet en bieslook.
  • Pel de aardappelen en snij ze in dikke plakken en schep voorzichtig door de snijbiet.
  • Werk af met de oregano, de pimpernel, de basilicum en de peterselie en serveer onmiddellijk.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s