Geroosterde perziken met kaneel-yoghurt.

Dit is een echte traktatie. Perziken zijn heerlijke, zachte zoete vruchten, die ook warm echt verrukkelijk zijn. Ik maak dit gerecht in de oven klaar, maar je kan ook de perziken op het grillrooster van je BBQ leggen en ze zo bakken. Ik maak de vulling met Griekse yoghurt, maar extra lekker wordt het als je deze vervangt door mascarpone.

2016-06-21 16.01.48cb

 

Ingrediënten (6 personen):

  • 250 g Griekse yoghurt
  • 1/2 theelepel gemalen kaneel
  • 1/4 theelepel puur vanille-extract
  • 6 rijpe perziken, gehalveerd en ontpit
  • 3 eetlepels honing
  • 2 el roomboter

Optioneel : Pure granola (zonder fruit of noten), gedroogde eetbare bloemen

Bereidingswijze:

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Meng de griekse yoghurt met de kaneel en vanille, dek af en plaats in de koelkast.
  • Vet een ovenschaal in met een klein beetje boter en leg hierin de perzikhelften met de snijkant naar boven.
  • Smelt de boter, meng dit met de honing en verdeel dit over de perzikhelften.
  • Zet de schaal in de oven en bak de perziken ongeveer 25 minuten, tot ze zacht en goudbruin zijn.
  • Haal ze uit de oven, leg elke perzikhelft in een schaaltje, werk af met een dot kaneel-yoghurten strooi er eventueel nog wat homemade granola en gedroogde eetbare bloemen over.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s